Rekoringen starter med utleveringer på Tangenkaia
Fra og med 6. april begynner Rekoringen å ha utleveringer på Tangenkaia. Kartet øverst i artikkelen viser hvor utleveringen på Tangenkaia skal være.
Rekoringen er en samling av bønder, pølsemakere, bakere og andre produsenter som selger varene sine gjennom en gruppe på Facebook.
– Alle produsentene legger ut varene de kan tilby i en annonse i Facebook-gruppen, og så kan medlemmene bestille direkte fra produsenten i annonsene. Vi har utleveringer annenhver onsdag i Drammen, sier John Ragnar Stenersen, bonde på Langesøy og en av administratorene til Rekoringen.
400 produsenter
Per nå er det rundt 400 produsenter i Rekoringen Drammen. Det er et populært tilbud både for produsentene og kundene. Tidligere har de hatt utleveringer på parkeringsplassen til Fylkeshuset, men nå er de glade for å få en mer permanent plass med gode parkeringsmuligheter.
– Det er alt fra 100 til 300 kunder som skal hente varene sine i løpet av den halvtimen vi har utlevering. Da er vi avhengige av gode parkeringsmuligheter for kundene og god plass for produsentene som skal levere ut varer. Det får vi på Tangenkaia, sier John Ragnar.
Han er også glad for at Rekoringen kan være med på å øke bevisstheten rundt Tangenkaia, som etter hvert skal vokse frem til å bli en helt ny bydel.
God kvalitet
Rekoringen Drammen ble startet av en gruppe produsenter, blant annet John Ragnar, 2018. Rekkevidden av produsenter som har blitt med i Rekoringen er større enn han hadde sett for seg.
– Vi har produsenter fra hele tidligere Buskerud og Vestfold som er med. Det har blitt en populær, ny måte å selge på for produsentene, fordi man på en organisert måte kan selge rett til kundene uten å gå via de store aktørene, sier han.
Selv driver han med frilandsgris og ammekuer på Langesøy. Selv om prisen på grisen han selger er noe høyere enn den man kjøper i butikken, vet man at dyrene har hatt det bra fra de blir født og til de slaktes.
– Kjøttet og de andre varene som selges via Rekoringen er av en kvalitet man ikke får kjøpt i dagligvarebutikken. Denne måten å handle mat på er et flott tilbud til drammenserne, som jeg håper de vil fortsette å være flinke til å bruke, sier John Ragnar.
De mest populære produktene varierer etter årstid. Tiden rett etter jul og nyttår er den roligste tiden når det kommer til salg, men fremover vil det bli fullt trykk med lam til påske, grillprodukter, mel, brød, og karbonader og medisterkaker som brukes til catering.
Vinn-vinn
Fremover vil det være flere arrangementer på Tangenkaia, for å øke bevisstheten til Drammens befolkning rundt dette området.
– Vi er veldig glade for at Rekoringen ønsker å ha utleveringer på Tangenkaia fremover. Med deres mange kunder som vil oppdage Tangenkaia, er dette vinn-vinn for alle parter, sier Magne Øien, prosjektsjef for Tangenkaia hos Drammen kommune eiendomsutvikling AS (DKEU).
LES OGSÅ: – Viktig å involvere innbyggerne tidlig