Scenen til Working Class Hero på Tangenkaia

Working Class Hero inntar Tangenkaia

Denne helgen vil det vrimle av folk ved Tollboden. Da arrangeres nemlig festivalen Working Class Hero på Tangenkaia for første gang.

Working Class Hero er en festival som ble startet for 23 år siden, for å hylle arbeiderklassen i Drammen. 4. og 5. juni går festivalen av stabelen på Tangenkaia for første gang.

– Working Class Hero har vært nomade i noen år. Når vi nå var på jakt etter en nytt sted å holde festivalen, kom vi ved en tilfeldighet over Tangenkaia. Egentlig passer stedet helt perfekt med tanke på hva festivalen skal hylle, ettersom det på Tangenkaia i alle år har vært arbeidere som har jobbet døgnet rundt og ofret blod, svette og tårer for jobben sin, sier Christian Selvig, styreleder i Working Class Hero.

På plassen ved siden av Tollboden kan du førstkommende lørdag oppleve artister som Donkeyboy, Rat City, Erlend Ropstad og Victoria Nadine. På søndag er det Working Class Kids, hvor du kan ta med hele familien for å se på TRASS og duoen Meg og Kammeraten min.

– Spennende område

I fjor hadde de en nedskalert versjon som følge av korona på det som opprinnelig var festivalens «hjemsted», nemlig Union Scene. Samtidig ønsket Selvig og resten av styret å finne et sted utendørs. I 2015 forsøkte de på Sølfastøya, men det var ikke så mange som fant veien dit. Med Tangenkaia har de funnet et sted som er mer sentralt.

– Tangenkaia er et spennende område, og det er gøy at Working Class Hero kan være en del av utviklingen som skal skje her. Forhåpentligvis kan festivalen være her i flere år fremover, sier Selvig.

Christian Selvig, styreleder i Working Class Hero.

Områdemodning

Prosessen med å transformere det tidligere havneområdet til en bydel med tydelig identitet og kulturhistoriske spor og verdier er i gang. Området som skal utvikles i et samarbeid mellom Bane NOR Eiendom og Drammen kommune eiendomsutvikling AS (DKEU) er på 100 mål, og akkurat nå er prosessen med områdemodning i gang. Vi ønsker å åpne området for bruk, slik at det skapes liv på Tangenkaia og at området blir kjent som annet enn logistikk- og havneområde. Rekoringen har startet med utleveringer på Tangenkaia, og nylig ble det arrangert loppemarked i Skur 7.

– Working Class Hero er en festival som kan bidra til å trekke mange folk, både de som kjenner området og nye, til Tangenkaia. Det er supert at flere blir kjent med områdets fine beliggenhet og kvaliteter. Festivalen har lagt opp til et variert program, for voksne på lørdag og for familier og barn på søndag. Dette passer godt med vårt ønske om å åpne området for flere målgrupper. Vi ønsker festivalen velkommen og håper alle får en flott festivalhelg i godt sommervær på Tollbukaia, sier Magne Øien, prosjektsjef for Tangenkaia hos DKEU.

LES OGSÅ: Fasaden til Tollboden rehabiliteres

Meld deg på nyhetsbrevet vårt hvis du ønsker å få relevante artikler om Eidra, prosjektene våre og bransjen i innboksen din.

Please wait...

Takk for at du meldte deg på nyhetsbrevet vårt

Ved å melde meg på nyhetsbrevet godtar jeg vilkår som er oppgitt på siden om Personvern og bruk av cookies