Mette Adamsen, daglig leder hos Los & Co Drammen

Los & Co Drammen stortrives i Skur 2

Da markedsføringsbyrået Los & Co skulle etablere seg i Drammen falt valget av kontorlokaler helt naturlig på Skur 2 på Tangenkaia. 

I 2021 var Los & Co Drammen, med daglig leder Mette Adamsen i spissen, på jakt etter kontorlokaler. De var på flere visninger, men fant liksom ingen lokaler som passet perfekt. Plutselig så de annonsen for utleie av kontorlokaler i 2. etasje på Skur 2 på Tangenkaia på finn.no. 

– Både jeg en annen i byrået så annonsen omtrent samtidig, og tenkte at vi måtte ta en kikk. Ettersom navnet vårt er Los & Co, så passer lokasjonen til Skur 2 veldig godt med konseptet vårt. En los hjelper andre med å finne veien, og loser bør helst være ved vannet. I tillegg er Oslo-avdelingen til Los & Co i Skur 2 på Vippetangen i Oslo, som faktisk også er den gamle «velferden» til Oslo havn, slik Skur 2 på Tangenkaia også er den gamle «velferden» til Drammen havn, sier Mette. 

Los & Co ble opprinnelig startet i Oslo for 14 år siden. En av byrågründerne er bosatt i Drammen, og hadde lenge sett etter en mulighet for å etablere byrået her også. I 2020 ble det en realitet, og Mette var den første som ble med på laget her i byen. I tillegg til å ha avdelinger i Drammen og Oslo, har de også noen søsterselskapet i designbyrået Neue og vekstselskapet TBA. 

LES OGSÅ: Rekoringen starter med utleveringer på Tangenkaia

Pusset opp

Lokalene måtte gjøres om for å passe til et markedsføringsbyrå. Flere vegger er tatt bort for å gjøre det til et åpent kontorlandskap, det har blitt laget et flott, kreativt rom med glassvegg, og noen møterom er beholdt. I tillegg er det er laget en sone med minikjøkken og langbord som er supert til lunsj og andre sosiale sammenkomster. 

– Vi har fått gjøre det akkurat slik vi vil ha det. Vi har gjort alt selv, så det har tatt litt tid å få alt ferdig. Fortsatt er det noen ting som står igjen, men det er mest praktiske ting som planter og annet interiør. Før vasket vi til og med gulvene selv, men nå har vi fått vaskehjelp, forteller hun, og legger til: 

– Vi har sittet her siden høsten 2021, og trives veldig godt. Kundene skryter også veldig av lokalene våre.  

Mette og resten av losene har også ekstremt store forventninger til hvordan Tangenkaia skal utvikle seg i årene fremover. 

– Da Los & Co flyttet inn i Skur 2 i Oslo for 14 år siden, var ikke akkurat Vippetangen et hipt område, men bare se hvordan det har utviklet seg til å bli et flott og populært område. Det samme tror og håper vi at vil skje på Tangenkaia, sier hun. 

LES OGSÅ: Tangenkaia – en ny og attraktiv bydel i Drammen

Ansatte med tilknytning til Drammen

Per nå er de ti ansatte, fordelt på prosjektledere, kreatører og designere. Samtidig er «& Co»-delen av navnet til Los & Co svært viktig for byrået. Det betyr at de knytter til seg samarbeidspartnere som er nyttige for byrået. Per nå leier Drevent kontorplass hos dem, og i tillegg samarbeider de med Bendik Fjerdingstad på video og Blåis på webutvikling. 

– Vi er opptatt av at de som jobber her, og de vi samarbeider med, bor i Drammen eller har en god tilknytning til Drammen. Vi har jo også flest kunder fra Drammen, og for å hjelpe de på en god måte, er det viktig at de ansatte kjenner godt til byen, sier Mette. 

Av kundene de jobber med, kan det nevnes Strømsgodset, Brakar, Lindum, Glitre Energi, Næringsforeningen i Drammensregionen og Byen Vår Drammen – altså flere store bedrifter i drammensområdet. 

– Selv om vi fortsatt er i en etableringsfase, så er vi veldig fornøyd med hvordan vi har blitt tatt i mot i Drammen. Veksten har gått fortere enn vi forventet, sier Mette. 

LES OGSÅ: Kontorlokale til leie i Tollboden

Meld deg på nyhetsbrevet vårt hvis du ønsker å få relevante artikler om Eidra, prosjektene våre og bransjen i innboksen din.

Please wait...

Takk for at du meldte deg på nyhetsbrevet vårt

Ved å melde meg på nyhetsbrevet godtar jeg vilkår som er oppgitt på siden om Personvern og bruk av cookies