Robert Pettersen og Per Christian Borgeraas, gründerne avAktiv rekruttering

Rekrutterings-gründere i Tollboden

Aktiv rekruttering har lokaler i ærverdige Tollboden. De er veldig fornøyde med kontorlokasjonen, selv om de begge pendler til og fra Drammen hver dag. 

Aktiv rekruttering er et bemannings- og rekrutteringsselskap som kan ta imot kunder fra alle typer bransjer. De jobber aller mest med bygg- og anleggsbransjen og med regnskap og revisjon. De to gründerne Robert Pettersen og Per Christian Borgeraas startet selskapet i desember 2020. 

– Vi hadde et likt syn på hvordan vi ville jobbe og så et forbedringspotensial i bransjen. Selskapet vårt hadde positivt driftsresultat allerede det første året, sier Robert og Per Christian. 

Selv om ingen av de to er fra Drammen, har de valgt seg Tollboden på Tangenkaia som kontorlokasjon. 

– Vi har flest kunder i drammensområdet, men Drammen ligger også veldig sentralt til med tanke på både Oslo, Lier, Tønsberg, Porsgrunn og andre steder vi har kunder. Det er også lett å komme seg til og fra Drammen, sier Robert. 

LES OGSÅ: Ledig kontor i Tollboden

Tar risiko

Aktiv rekruttering skiller seg fra konkurrentene i bransjen i måten de jobber på. Der andre ofte tar en oppstartskostnad, tar ikke Aktiv betalt før signert kontrakt med en ny ansatt er i boks.

– Det gjør jo at vi tar all risikoen her hos oss, men samtidig vet vi at kundene setter pris på at vi jobber på denne måten og at det nok er litt av grunnen til at vi har faste og gode kunder, sier Robert. 

De har som mål å rekruttere tre-fire personer hver måned. Ofte er det snakk om ansettelser i funksjonærstillinger, prosjektledere og anleggsledere. 

– Det å hjelpe både de som skal ansette og de som ønsker å bli ansatt, er en veldig givende del av jobben. Samtidig får man møte mange forskjellige mennesker med ulik bakgrunn, sier Robert. 

Jobber døgnet rundt

Begge to trives veldig godt i rekrutteringsbransjen og som gründere. 

– Når man jobber med rekruttering så jobber man døgnet rundt. Det kan være forhandlinger på kveldstid eller kandidater som ringer på kvelden fordi de ikke ønsker å ta disse samtalene mens de er på jobb, sier Per Christian.

Med kontorplass i Tollboden får de også se utviklingen som skal skje på Tangenkaia på nært hold. 

– Det er helt supert å ligge midt i smørøyet og følge med på det som skjer her, sier Per Christian.  

LES OGSÅ: Tangenkaia – en ny og attraktiv bydel i Drammen

Meld deg på nyhetsbrevet vårt hvis du ønsker å få relevante artikler om Eidra, prosjektene våre og bransjen i innboksen din.

Det er ingen som liker spam, det gjør ikke vi heller. Vi vil kun sende e-post som er relevant til vårt nyhetsbrev og du kan når som helst melde deg av.