Representanter fra Gateway studios, Stykket Holding, Drammen kommune og DKEU i forbindelse med pressetreff for Gateway påSkur 7

Skur 7 arena for fremtidens medieproduksjon

Mange av fremtidens nasjonale og internasjonale TV- og filmproduksjoner kan foregå i Drammen. I Skur 7 på Tangenkaia bygges nå et høyteknologisk og bærekraftig anlegg. 

– Gateway Studios blir sentral i utviklingen av Tangenkaia-området, spesielt fordi selskapet er opptatt av bærekraft og innovasjon. Dette er begreper som står sentralt hos oss i utviklingen av hele området. Vi skal gjøre betydelige investeringer i det eksisterende lagerbygget og har inngått en leieavtale med Gateway med 15 års varighet, sier Bjørn Holm, administrerende direktør i Drammen kommune eiendomsutvikling AS (DKEU). 

Dagens produksjon foregår i H3 Arena på Fornebu, og våren 2024 åpner det nye studiokomplekset på til sammen nesten 3000 kvadratmeter i Drammen. Anlegget vil få Norges første dedikerte LED-volum for virtuell produksjon i denne størrelsen. Sammen vil de to anleggene åpne for helt nye muligheter for TV- og filmproduksjon i Norge. 

– Vi har hatt en svært positiv samarbeidsopplevelse med DKEU. De har tilrettelagt for en god og effektiv prosess, hvor vi har jobbet sammen for å finne de beste løsningene. Vi er begeistret for å ha DKEU som både utleier og samarbeidspartner i dette prosjektet, sier Åsmund Knutson, en av medeierne i Gateway Studios.

Bærekraftig 

Sammen med Åsmund, er det Javed Kurd og Espen Fredriksen i Kurder King Production og Christoph Wernersen i H3 Arena som har etablert Gateway Studios, sammen med gründer og investor Terje Stykket. Det var Åsmund som så muligheten for å bygge nye studioer i Drammen, og han tok kontakt med Bjørn Holm da han fikk høre om Skur 7. 

– Umiddelbart etter at vi opprettet Gateway Studios i 2019, så vi behovet for mer studiokapasitet i Norge. Analyser og omfattende søk førte oss etter hvert til konklusjonen om at Drammen egner seg ypperlig, sier Åsmund. 

Han ser fram til å utvikle grønne og bærekraftige løsninger for medieproduksjon i Skur 7 på Tangenkaia i Drammen. LED-skjermene som skal inn i studioet, gjør at man kan «flytte» skuespillere verden rundt. På den måten sparer man både miljøet og penger, fordi man slipper å transportere både de som er foran og bak kameraet land og strand rundt. For DKEU sin del er det viktig at bygget brukes. 

– Å gjenbruke eksisterende bygg er det mest bærekraftige man kan gjøre innen eiendomsutvikling. Det er veldig fint for oss å gjøre en investering med å pusse opp eksisterende bygg, fremfor å rive og bygge nytt, sier Bjørn. 

Tidligere var Skur 7 lager for papirruller for Norske Skog. Gulvet heller ned mot elva, slik at det skulle være enkelt å få papirrullene over på båt. En del av jobben som nå gjøres, er derfor å rette opp gulvet. Lydisolering er svært viktig for Gateway Studios.

Gateway Studios jobber blant annet med produksjoner som Skal vi danse og The Voice. Når studioene i Skur 7 står ferdig våren 2024, blir det plass til ca. 1000 publikummere. Samtidig kan lokalet huse store konferanser – noe det ikke er kapasitet til i Drammen per i dag.

Skur 7 på Tangekaia.

Starten på en klynge

 – Drammen får nå et fremtidsrettet miljø for TV-produksjoner, filminnspillinger etc. med aktører som har solid bransjeerfaring og nettverk. Dette er et godt eksempel på virksomheter som Drammen kommune ønsker å legge til rette for, sier Monica Myrvold Berg, ordfører i Drammen kommune. 

Terje Stykket og konsernsjef Per Christian Voss i Stykket Holding ser for seg at Gateway Studios blir starten på en næringsklynge. 

– Gateway Studios’ kjernevirksomhet er musikk, TV-, film- og medieproduksjon, events og konferanser. Etter hvert skal vi i tillegg gå inn i markedene for e-sport, hybridunderholdning og gaming. Dette er markeder i sterk vekst. Vi ønsker å skape det mest attraktive miljøet for mediebasert underholdning i Skandinavia og etablere den råeste arenaen for gaming og e-sport i Norge, sier Voss. 

Meld deg på nyhetsbrevet vårt hvis du ønsker å få relevante artikler om Eidra, prosjektene våre og bransjen i innboksen din.

Please wait...

Takk for at du meldte deg på nyhetsbrevet vårt

Ved å melde meg på nyhetsbrevet godtar jeg vilkår som er oppgitt på siden om Personvern og bruk av cookies