Kart over Rådhuskvartalet i Mjøndalen

DKEU har kjøpt Rådhuskvartalet i Mjøndalen

1. oktober overtok Drammen kommune eiendomsutvikling AS (DKEU) Rådhuskvartalet i Mjøndalen fra Drammen Eiendom KF.

I desember 2022 vedtok kommunestyret at rådhuskvartalet i Mjøndalen skulle selges til DKEU, og 1. oktober 2023 ble kjøpet fra Drammen Eiendom KF gjennomført. 

DKEU skal legge til rette for utvikling av eiendommen.

Drammen kommune har ulike kommunale virksomheter i byggene som står på eiendommen i dag: Tjenestetildeling og koordinerende enhet, Kart og geodata, Innbyggertorg, Mjøndalen frivilligsentral og Kultur. Kommunens bruk fortsetter gjennom en regulert leieavtale som startet samme dag som overtakelsen.

Kan bestille nytt kommunalt administrasjonsbygg

Avtalen som er inngått innebærer at kommunen kan bestille et nytt administrasjonsbygg på eiendommen. Hvis denne muligheten benyttes, skal det utvikles nødvendige kontorlokaler for kommunal tjenesteproduksjon.

Resten av eiendommen planlegges brukt til boligutvikling.

Igangsetting av detaljregulering

For å kunne forberede fremtidig utvikling, skal rådhuskvartalet detaljreguleres, dette i henhold til gjeldende områderegulering for Mjøndalen sentrum. Hensikten med planinitiativet er å bidra til en positiv utvikling av dagens Mjøndalen sentrum, slik at dette blir et urbant sentrumsområde med flere boliger, og legge til rette for mulig bestilling av nytt kommunes administrasjonsbygg.

Planforslaget vil også utvide nettverk for dem som går eller sykler, og tilføre byen nye møteplasser, eventuelt kulturtilbud, offentlige tjenester og gi mer aktivitet i gater som binder planområdet mot sentrum, jernbane og buss.  Eksisterende gater forlenges inn i kvartalet, slik at plangrepet utvider kvartalsstrukturen i sentrum.

Rådhuskvartalet i Mjøndalen
Rådhuskvartalet i Mjøndalen.

Meld deg på nyhetsbrevet vårt hvis du ønsker å få relevante artikler om Eidra, prosjektene våre og bransjen i innboksen din.

Please wait...

Takk for at du meldte deg på nyhetsbrevet vårt

Ved å melde meg på nyhetsbrevet godtar jeg vilkår som er oppgitt på siden om Personvern og bruk av cookies