Gyldenløve Bryggesfestival

Mange besøkende på Gyldenløve Bryggefestival

8. september ble Gyldenløve Bryggefestival arrangert på Tangenkaia for andre gang. Det ble en suksess med mange besøkende.

Foto toppbilde: Tom Atle Bordevik

Under Gyldenløve Bryggefestival samles mange fra frivilligheten på Tangenkaia og Gyldenløve Brygge. DNT sitt arrangement Friluftslivets uke og Kulturminnedagene var bakteppe for dagen, og med aktiviteter som passet både for store og små, og flott høstvær, lå alt til rette for en flott dag.

– Vi klarer ikke å fastsette akkurat hvor mange som var innom, men vi anslår +/- 1000 stykker, sier Jens Petter Ørjansen.

Han og Torill Flyen, fra DNT Drammen og Omegn og Nærutvalget i Kommunedel 7 Strømsø, er primus motorer for festivalen. I tillegg til mange frivillige organisasjoner, har de fått med seg Strømsø 2030, Tangenkaia Eiendom og Drammen kommune på laget.

Positive tilbakemeldinger

Ved Gyldenløve Brygge var det mange aktiviteter for barn, mens de historiske aktivitetene på Tangenkaia tiltrakk seg et litt eldre publikum.

Generelt opplevde de å få mange positive tilbakemeldinger fra deltakere og publikum.

– Det var trivelig, avslappet og god stemning alle steder, sier han.

Mange samlet seg utenfor Skur 1. Foto: Tom Atle Bordevik

Masse besøk i Garasjen

I den gule Garasjen midt på Tangenkaia, inviterte Tangenkaia Eiendom til leker, spill, tykklefsetakkesteking, saft, kaffe, marshmallowgrilling, hygge og prat rundt bålet. Du kunne også se landskapsmodell-utstillingen laget av 7. trinn fra Danvik barneskole og bygge ditt eget minilegobygg til den store områdeplanen.

– Vi fikk masse besøk, på tross av at Garasjen er utenom festivalens allfarvei. Ikke minst var det interessant å se at mange av de som besøkte Garasjen kom tilbake for å henge lengre, og ganske så mange ble hengende i godt 1-2 timer, fordi de koste seg sånn, sier Inger Grimm, koordinator for Tangenkaia.

Hun fikk snakket med mange beboere fra Tangenkaia-området, som var veldig interessert i utviklingen som skal skje i området.

– Vi gleder oss til fortsettelsen og til å bidra til møteplasser og aktivitet på Tangenkaia i tiden fremover, sier Inger.

Det var mange besøkende innom Garasjen under Gyldenløve Bryggefestival.

Meld deg på nyhetsbrevet vårt hvis du ønsker å få relevante artikler om Eidra, prosjektene våre og bransjen i innboksen din.

Please wait...

Takk for at du meldte deg på nyhetsbrevet vårt

Ved å melde meg på nyhetsbrevet godtar jeg vilkår som er oppgitt på siden om Personvern og bruk av cookies