frokostmøte skur 4

Vellykket frokostmøte om bærekraftig stedsutvikling

På tross av et klassisk januarvær, med sidelengs sludd og grå tåkestemning tidlig tirsdag 28. januar, fant likevel mange veien til Skur 4 på Tangenkaia. Frokostmøtet i Haandbryggeriets hyggelige lokaler ble arrangert i forbindelse med Klimafestivalen 2025 og her fikk de fremmøtte høre om hvordan vi gradvis skal forme og utvikle en ny, grønn og bærekraftig bydel i Drammen.

Magne Øien, prosjektsjef i Eidra og daglig leder i Tangenkaia Eiendom AS, ønsket velkommen og fortalte kort om hvem og hva Tangenkaia er, om transformasjonen av eksisterende skur til ølbryggeri og film- og tv-studioer, og at det foreligger mange planer for utviklingen av området i lang tid fremover.

Videre overtok Eli Grønn fra Add arkitekter scenegulvet og ga oss en rask innføring i den pågående planprosessen med sine strategiske grep og målsetninger for transformasjon av Tangenkaia til en ny bydel for fremtiden. Hun snakket om samskaping, læring, metoder og verktøy som viktige ingredienser i prosessen, der målet er å utvikle en robust plan som kan tilpasse seg framtidige endringer og behov. Stikkord for framtidens Tangenkaia er historiske spor, røff karakter, ny og tilført bynatur, lokal produksjon, nye og gode by- og bomiljø, deling og ombruk.

Magne Øien, prosjektsjef i Eidra og daglig leder i Tangenkaia Eiendom.

Områdemodning

Marit Rygh fra DRMA arkitekter startet sin presentasjon med å trekke frem det spesialbestilte verket «Alle nabolag er laget av hjerteslag» av Fredrik Høyer, fremført nettopp her på Haandbryggeriet i 2022, som en hyllest til hans oppvekst på Rundtom.
Viktigheten av å bry seg om området og lytte til de mange hjerteslagene som ønsker å skape en levende bydel, der det er godt å leve, jobbe og bo er noe vi alle er sterkt opptatt av.

Neste ut var Inger Grimm, som jobber som koordinator for områdeaktiviteter for Tangenkaia Eiendom. Hun viste til ulike eksempler på konkret gjennomføring av ulike tiltak. At vi jobber med å utprøve, teste, registrere, lære og tilpasse områdemodningen gjennom å lage ulike aktiviteter og fysiske møteplasser. Områdemodning fungerer som et lærende sted i tett samarbeid med byens innbyggere, skoleelever, nabolaget og kommunen.

frokostmøte skur 4
Inger Grimm, koordinator for områdeaktiviteter for Tangenkaia Eiendom.

Tangensporet og Grønn Vekst

Joachim Hovestøl fra Bane NOR Eiendom og Tangenkaia Eiendom holdt en presentasjon av planene for å gjøre om det gamle og historisk betydningsfulle Tangensporet til et flott friområde for byens befolkning.

Lene Basma, kommunalsjef for infrastruktur og samferdsel, Drammen kommune og Eirill Eckbo, leder Grønn Vekst Drammen, holdt et felles innlegg om hvordan kommunen sammen med Næringslivsforeningen i Drammensregionen aktivt jobber med gründere, forskningsfeltet, næringslivet og det offentlige for å realisere mange viktige Grønn Vekst-prosjekter. Eksempelvis at det jobbes med etablering av et el-fergenettverk i Drammen, og prosjektet OmbrukNÅ, som har ambisjon om å bli en hybrid fysisk-digital omsetningsplattform for ombruk og gjenbruk av byggressurser her i Drammen. Eirill avsluttet innlegget deres med begeistring om at dette arrangementet viste at det er mange bankende Tangenkaia-hjerter i sving.

frokostmøte skur 4
Joachim Hovestøl i Bane NOR Eiendom og Tangenkaia Eiendom.

Meld deg på nyhetsbrevet vårt hvis du ønsker å få relevante artikler om Eidra, prosjektene våre og bransjen i innboksen din.

Please wait...

Takk for at du meldte deg på nyhetsbrevet vårt

Ved å melde meg på nyhetsbrevet godtar jeg vilkår som er oppgitt på siden om Personvern og bruk av cookies