Papirbreddden

Universitetet i Sørøst-Norge fortsetter å satse i Drammen

Universitetet i Sørøst-Norge (USN) har forlenget leieavtalen med Papirbredden Eiendom AS frem til 2037. Dette er en viktig avtale både for byutviklingen, studentene og næringslivet i Drammen.

– For Entra ASA  som største eier i Papirbredden Eiendom AS, er det viktig at USN forlenger kontrakten, da mye av området rundt Papirbredden er tilrettelagt for dem., sier Halvor Helliesen fra Entra som også er daglig leder i Papirbredden Eiendom AS.

USN leier lokaler i Papirbredden 1 og 2 av Papirbredden Eiendom AS. Drammen kommune eiendomsutvikling AS (DKEU) eier 40 prosent av Papirbredden Eiendom og Entra ASA eier 60 prosent.

Bra for næringsliv og byutvikling

For byutviklingen sin del betyr det mye å fortsette å ha et universitets-campus sentralt i byen. For næringslivet bringer det også bare bra ting med seg.

– Det har stor betydning for utviklingen av Drammen at USN med ca 3.000 personer satser videre i sentrum. Det bidrar mye til et byliv hvor mennesker møtes og er viktig for næringslivet i sentrum som får tilgang på unge kunder. Vi tror også studentene trives med å være i byen der de møter resten av samfunnet utenfor studiestedet, sier Bjørn Holm, administrerende direktør i DKEU.

Etablerer studenthus

Den nye leieavtalen er både en utvidelse og en forlengelse. I tillegg til arealene de allerede leier, kommer de til å overta første etasje i Papirbredden 2 og lokalene hvor Norli Bokhandel i dag holder til på Papirbredden 1. Der vil det etter all sannsynlighet åpne en kaffebar og minibokhandel, samt bygges en trapp opp til en mesanin for å utnytte arealet enda bedre. I alt vil det si ca. 19.000 kvadratmeter.

At USN også tar over første etasje på Papirbredden 2 er veldig godt nytt for studentene. Her planlegger de nemlig å etablere et studenthus.

– Det har vært viktig for USN å få på plass et studenthus for å forebygge noe som er et voksende problem: Ensomhet blant studenter. Koronapandemien har nok forsterket behovet for dette, selv om det har vært et ønske om studenthus over lang tid, sier Helliesen.   

Hvis alt går etter planen skal både studenthus og kafeen/minibokhandelen være på plass i løpet av 2021.

Store planer

Erik André Ruud, leder i Studentsamfunnet i Drammen, sier til Dagsavisen Fremtiden at de har store planer for hva de vil få til.

– Vår visjon er et naturlig samlingssted for studenter, både på dag- og kveldstid. Med ulike studentorganisasjoner og linjeforeninger, og der studentdemokratiet skal få plass, sier han til avisen.

Det er planlagt kafé på dagtid og pub om kvelden i studenthuset. Ruud er kjempefornøyd med at USN er i mål med leieavtale.

– Det er et veldig fint lokale. Forhåpentligvis er det ikke så mye som må gjøres, sier Ruud.

LES OGSÅ: Papirbredden 2 er en del av forbildeprogrammet FutureBuilt

Fakta:

Papirbredden Eiendom AS består av følgende bygg:

  • Papirbredden 1, Grønland 58 (Universitets- og biblioteksbygget)
  • Papirbredden 2, Grønland 51
  • Papirbredden 3, Grønland 53
  • Union Scene, Grønland 60

Meld deg på nyhetsbrevet vårt hvis du ønsker å få relevante artikler om Eidra, prosjektene våre og bransjen i innboksen din.

Det er ingen som liker spam, det gjør ikke vi heller. Vi vil kun sende e-post som er relevant til vårt nyhetsbrev og du kan når som helst melde deg av.