Marit Kiligitto, kjøper av leilighet i Konnerudparken

Gleder seg til å flytte inn i Konnerudparken

Marit Kiligitto har bodd på Skjelsbekk på Konnerud i 30 år. Nå har hun kjøpt seg leilighet i Konnerudparken og ser med skrekkblandet fryd frem til neste kapittel på Konnerud.

Etter å ha vært lærer på Svensedammen i 21 år, er det mange på Konnerud som vet hvem Marit Kiligitto (74) er. Selv om hun ikke har sine egne barndomsminner på Konnerud, har hun gjennom de siste 30 årene skapt røtter både for seg selv, sine tre sønner og sin avdøde ektemann i boligen på Skjelsbekk. Hun har vært klar for ta steget videre til leilighet en god stund, men har ikke funnet noe som passet.

– Jeg har kikket litt i Oslo- og Bærum-området fordi jeg selv har vokst opp i Bærum, og sønnene mine har alle flyttet til Oslo og Bærum med sine familier. Samtidig er det en del som holder meg igjen på Konnerud, så da navnet Konnerudparken dukket opp, tok en av mine sønner saken i egne hender og markerte alle leilighetene han mente kunne være aktuelle for meg, sier Marit.

Det var viktig for henne at leiligheten skulle ha en god størrelse, slik at hun har godt med luft rundt seg og for at hun skal ha plass til besøk av sønner, svigerdøtre og barnebarn, og også venner selvsagt. Fra den leiligheten hun valgte, kan hun se opp på de samme åsene hun ser fra huset nå, om enn fra en litt annen vinkel enn hun er vant til.

– Etter at jeg hadde skrevet under på kontrakten, hadde jeg noen netter hvor jeg lå våken og tenkte «hva er det jeg har gjort!». Det har vært en prosess å komme frem til at det vil gå bra, men nå kjenner jeg meg trygg på at dette er riktig valg, sier hun.

LES OGSÅ: Klart for 300 leiligheter på Konnerud

Minst mulig vedlikehold

En ting hun ser frem til, er å lukke døren bak seg uten å ofre vedlikehold en eneste tanke. Å slippe snømåking er også en av fordelene ved å få seg leilighet.

– Det er alltid noe som må gjøres når man har hus, og jeg merker at det er krevende å ha ansvar for et stort hus alene, sier Marit.

Samtidig innrømmer hun at hun ikke ser like mye frem til å skulle rydde opp i huset hun har bodd i i 30 år. Her er det fylt opp med minner fra kjeller til loft, og når man flytter fra ca. 150 kvadratmeter til 87,1 kvadratmeter, sier det seg selv at man ikke har plass til å ha med seg alt.

– Loftet er fullt av afrikanske ting som mannen min brukte i jobben sin, og det har nok samlet seg opp i skuffer og skap. En av fordelene med å kjøpe nytt er at det tar en stund fra man kjøper og til man kan flytte inn. Dermed har jeg god tid til å avvikle huset og kan ta litt etter litt. Sønnene mine har lovet å komme på dugnad for å hjelpe til også, sier hun.

Konnerudparken
I Konnerudparken kan du bo nært alt du er glad i på Konnerud.

Nye turløyper

På Skjelsbekk er hun vant til å gå rett ut døra og ut i marka, enten på ski eller til fots. Det er nettopp denne nærheten til marka, som er noe av det som holder henne på Konnerud. Hver eneste dag er hun ute og går, enten alene eller sammen med turvenninner.

Når hun flytter inn i Konnerudparken, er det heller ikke lange veien for å komme ut i marka. Hun har allerede sett seg ut noen nye turløyper til den daglige turen.

– Det er jo også veldig nærme stadion, som er et flott utgangspunkt for ski og fint å ta med barnebarna til. Jeg kommer nok til å sette veldig pris på å ha «alt» i gangavstand, både marka, venner, butikker og kirken, sier hun, og legger til: dessuten er det bare 10 min. ned til byen hvor en har diverse kulturtilbud og kulturaktiviteter

– Jeg var først også litt skeptisk til Konnerudparken fordi jeg tenkte det ville være litt «rart» å bo rett ved min tidligere arbeidsplass på Svensedammen, men den tanken har jeg også vennet meg til nå. Fra Svensedammen har jeg en hel masse gode minner som jeg ønsker å ta vare på, avslutter Marit 

Salgssuksess

Marit er blant 80 familier som til nå funnet sitt nye hjem i Konnerudparken. I høst starter byggearbeidene.

– Det har vært veldig hyggelig å få så god interesse for Konnerudparken. Mange har ventet i mange år på å kunne kjøpe en sentral leilighet med heis, peis, garasje og stor balkong på Konnerud, sier Kristen Rikter-Svendsen, markedsansvarlig i Profier.  

Det er et stort ansvar å utvikle et nytt sentrum for Konnerud, og det er lagt ned mye arbeid i å skape et pent boligprosjekt med gode bygningskvaliteter og uterom. I utviklingen av Konnerudparken ble det lagt vekt på at leilighetene skal ha plass til aktive beboere både med og uten barn boende hjemme.  

– Det er spennende å se at vi har nådd frem til alle kategorier kjøpere, også unge i etableringsfasen.Nå skal vi straks legge ut flere små leiligheter. Vi ble utsolgt for to-roms veldig raskt, så nå kommer det mer enn tjue til. Prisene vil begynne på under to millioner for et lite, men nytt krypinn. Det er det ikke ofte vi kan tilby, avslutter han.

LES OGSÅ: DKEU samarbeider med Profier om Konnerud sentrum

Meld deg på nyhetsbrevet vårt hvis du ønsker å få relevante artikler om Eidra, prosjektene våre og bransjen i innboksen din.

Det er ingen som liker spam, det gjør ikke vi heller. Vi vil kun sende e-post som er relevant til vårt nyhetsbrev og du kan når som helst melde deg av.