dronebilde av Gateway Studios på Tangenkaia

Sammen for Drammen

Det skapes ringvirkninger når store aktører som Gateway Studios etablerer seg i Drammen – både med tanke på arbeidsplasser, lokale samarbeidspartnere og mulighet for bransjeklynge i området på Tangenkaia.

I juni åpnet Gateway Studios dørene til sine splitter nye studioer i Skur 7Tangenkaia, og allerede har de vært vertskap for store produksjoner som Joachim Triers nye film og tv-programmet Ylvis mot Ylvis.  

– Det betyr mye for oss at så mange ønsker å komme hit på befaring og at store produksjoner velger dette flotte studioet i Drammen. Disse lokalene kan brukes til veldig mange ulike ting, sier Synneva Erland, salgs- og kommunikasjonssjef i Gateway Studios. 

Synneva Erland. Foto: Gateway Studios

Selv om mange forbinder studioene på Tangenkaia med film og tv, er det også rom for å arrangere for eksempel store konferanser. Blant annet skal Eiendomsdagen arrangeres her 7. november. 

– Vi har også leid ut til julebord til flere firmaer, og det synes vi er veldig stas. Ta gjerne kontakt hvis du har et arrangement som du tror kan passe her, vi kan bistå helt fra idéfasen, sier Synneva. 

Gateway Studios leier også Havnegata 33, hvor de har kontorer i andre etasje. I første etasje har de etablert klubbscenen Studio 33. 

– Her kan man arrangere konserter, mindre konferanser og workshops. Vi har en lav terskel for utleie av Studio 33, og leier gjerne ut til private arrangementer som dåp, konfirmasjon og bryllup også, sier hun. 

Konsert i Studio 33. Foto: Gateway Studios

LES OGSÅ: Skur 7 arena for fremtidens medieproduksjon

Arbeidsplasser og leverandører

Når de har mange arrangementer av ulike slag, trenger de også ansatte og leverandører. Det kan være alt fra renhold og catering til barhjelp og tekniske leveranser.

– Ved å bruke lokale leverandører skaper vi ringvirkninger og bidrar til å redusere klimaavtrykk, og det er viktig for oss. Samtidig kan vi bidra til å skape arbeidsplasser. I det andre studioet vårt, Gateway Studios Fornebu, har vi en fin gjeng med studenter som jobber i baren. Det ønsker vi å få til med ungdom og studenter her i Drammen også, sier hun. 

I baren selger de blant annet alkohol, og da har de selvsagt valgt Aass Bryggeri som leverandør.

– Vi har jo også Haandbryggeriet som nærmeste nabo her på Tangenkaia, og vi har noen spennende planer på gang med Aass og Haandbryggeriet, sier hun – uten å kunne avsløre for mye enda. 

Lokale samarbeid 

Gateway Studios har etablert et tett samarbeid med Byen Vår Drammen, og ser på det som en bra ting for å kunne bli bedre kjent i byen og bli koblet med potensielle samarbeidspartnere.  

– Generelt opplever vi en god stemning og samarbeidskultur i Drammen. Vi ønsker å løfte hverandre og det stemmer godt med at vi er opptatt av lagånd. Det tar tid å bygge opp en ny arena, men slike samarbeid bidrar til å skape en bevissthet rundt at vi er her, sier Synneva. 

De har en tett dialog med hotellene i byen. Dersom det for eksempel kommer en stor kongress til Drammen vil det være behov for et samarbeid med dem. 

– Vi har allerede sendt folk til hotellene i Drammen, og synes det er kjempestas hvis vi kan bidra med mer business til dem, sier Synneva. 

Selv om hotellene også har konferansesaler, er Gateway Studios opptatt av å samarbeide – ikke konkurrere. Det er ingen andre lokaler i Drammen som har plass til like mange som Gateway Studios har. 

– Det er en stor styrke at vi har lokaler i ulike størrelser på forskjellige lokasjoner i Drammen. Det betyr blant annet at vi kan sende arrangører videre til andre dersom våre lokaler for eksempel er for store, sier hun. 

Det er plass til mange på konferanse i studio 1. Foto: Gateway Studios

Bransjeklynge

Sist, men ikke minst, så kan etableringen av Gateway Studios på Tangenkaia skape ringvirkninger i samme bransje som dem, ved at flere aktører også velger Drammen og Tangenkaia som lokasjon for firmaene sine. 

– Vi håper at vi på sikt ser en stor mediehub her på Tangekaia, der vi alle samarbeider og skaper noe bra sammen, sier Synneva. 

Administrerende direktør i Eidra, Bjørn Holm, sier at dette er helt i tråd med strategien for Tangenkaia. 

– Sammen med Bane NOR Eiendom definerte vi tidlig en målsetting om å skape bransjeklynger på området. Vi ser på etableringen av Gateway Studios som en flying start for området, sier han. 

Meld deg på nyhetsbrevet vårt hvis du ønsker å få relevante artikler om Eidra, prosjektene våre og bransjen i innboksen din.

Please wait...

Takk for at du meldte deg på nyhetsbrevet vårt

Ved å melde meg på nyhetsbrevet godtar jeg vilkår som er oppgitt på siden om Personvern og bruk av cookies