Tullin i Oslo, Entras kontorbygg

– Kontoret er viktig for at bedriften skal nå sine ambisjoner

Ca. 40.000 jobber i de ulike kontorlokalene til Entra ASA, en av Norges største utleier av kontorlokaler. I Drammen eier Entra Papirbredden Eiendom AS sammen med DKEU. For Entra er ikke et kontor bare et kontor.

(Foto/illustrasjon på toppbildet i denne artikkelen er laget for Entra av 3D Estate)

– Kontoret er en destinasjon, et sted for innovasjon og samhandling. Samtidig er det viktig å tenke på at riktig lokalisering og utforming av kontoret er bra for rekrutteringen, ved at det viser frem et godt arbeidsmiljø og at det er et sted for videre utvikling av de som jobber der. Kontoret er rett og slett en viktig del for at bedriften kan nå sine ambisjoner, sier Christian Winsnes Rustand, Utleiesjef i Entra ASA.

Som et fullskala eiendomsselskap driver de både med drift og utvikling. De har både store og små kunder og en god forutsetning for å være blant de beste på kontorlokaler i landet.

– Den daglige driften etter at en bedrift har flyttet inn i lokalene er viktig. Vi har sensorer som oppdager feil ved lokalene og kort responstid dersom det er noe som ikke fungerer som det skal, noe som er viktig for at kundene kan ha flyt i hverdagen og derav være fornøyde, sier Rustand.

Christian Winsnes Rustand, Utleiesjef i Entra ASA. Foto: Entra

LES OGSÅ: USN fortsetter forlenger leieavtalen med Papirbredden Eiendom AS

Utvikler hele områder

Entra leier ikke bare ut lokaler i egne bygninger, de kjøper også områder for å kunne utvikle hele områder til attraktive kontordestinasjoner. Med det inngår også det som skjer på bakkeplan i de aktuelle områdene. Et godt eksempel på dette er Papirbredden i Drammen og Tullin i Oslo.

– I hverdagen når du er på jobb, så er man avhengig av kort avstand til andre hverdagslige gjøremål. Sentralitet er derfor viktig, slik Papirbredden er. Samtidig er det fint å ha restauranter, kafeer og lignende i nærheten slik at man for eksempel kan ta et møte andre steder enn på kontoret. Alt dette er med på å skape et fleksibelt og dynamisk arbeidsmiljø, sier Rustand, og legger til:

– En annen ting er muligheten til å ha et lokale i 1. etasje som fungerer som et spisested, tilgjengelig for ansatte og byens borgere, både på dag og kveldstid. Et aktivt byliv bidrar til trivsel og ikke minst trygghet for alle som ferdes der.

På Tullin sentralt i Oslo holder Entra for tiden på med en totalutvikling av et område på 80.000 kvadratmeter. Der vil alle de de ovennevnte tingene være sentralt.

LES OGSÅ: DKEU og Eneo Eiendom skal samarbeide om Kobbervik Næringspark

Kontorer i endring

Når en ny kunde kommer til Entra for å leie kontorlokaler, eller kunder trenger oppgradering av eksisterende lokaler, har Entra faglig rådgiverkompetanse der de går gjennom en grundig analyse av bedriftens ambisjoner og hva de ønsker å få ut av kontorlokalene. Nettopp hvordan man ønsker at kontorlokalet skal være, har endret seg over tid. Før i tiden var det cellekontorer som gjaldt. Så gikk det over til åpne landskap og sosiale soner, nå er retningen mer preget av oppgavestyrte løsninger. Hvordan man vil bruke kontoret og hva man ønsker å få ut av det, kommer også an på bransje.

– Det er fortsatt noen få bransjer som holder hardt på cellekontorene, men samtidig ser vi at de fleste begynner å bevege seg mer mot en oppgavestyrt tilnærming. Andre bransjer derimot er veldig opptatt av å ha et lekent og sosialt kontor. Kontoret skal ofte reflektere de ansatte og kundene som man ønsker å tiltrekke seg, sier Carine Blyverket, strategisk rådgiver hos Entra ASA.

Carine Blyverket, strategisk rådgiver hos Entra ASA. Foto: Entra

Selv om veldig mange i 2020 har hatt mye hjemmekontor, og at mange arbeidsgivere i fremtiden vil se på alternative løsninger for hvordan arbeidshverdagen organiseres, tror hun at kontorets relevans er mer viktig enn noen gang.

– Kontoret må fortsatt være et sted som både rommer og tiltrekker seg de ansatte selv om arbeidshverdagen endres. Vi tror det blir lite produktivt og motiverende om en arbeidsgiver skal bestemme hvilke dager du fysisk kan være på et arbeidssted. Selv om vi på ingen måte har fasiten på hvordan verden vil de ut etter Covid-19, har vi vanskeligheter for å se at kontorarealene vil endres drastisk, men at den endrer form har vi mer tro på, sier Blyverket.

LES OGSÅ: Bane NOR Eiendom satser i Drammen

Meld deg på nyhetsbrevet vårt hvis du ønsker å få relevante artikler om Eidra, prosjektene våre og bransjen i innboksen din.

Please wait...

Takk for at du meldte deg på nyhetsbrevet vårt

Ved å melde meg på nyhetsbrevet godtar jeg vilkår som er oppgitt på siden om Personvern og bruk av cookies