Inger Grimm, koordinator på Tangenkaia

Ny koordinator på Tangenkaia

Inger Grimm kommer til å bli et kjent ansikt for de som engasjerer seg i utviklingen på Tangenkaia. Hvis du har en idé eller innspill, eller har et arrangement som Tangenkaia passer som arena til, er det hun du skal snakke med. 

Selv om Inger Grimm opprinnelig er fra Kristiansand, har hun bodd i Drammen i 21 år og er blodfan av byen. 

– Akkurat nå står vi i startgropa på langsiktige planer for indrefileten i Drammen. Tangenkaia Eiendom vil tilføre stedet kvalitet og lage noe veldig bra her, sier Inger. 

Hun er engasjert som koordinator på Tangenkaia. Det vil si at hun skal ta tak i ideer og initiativ fra de som ønsker å bidra til aktivisering av området i årene fremover. 

– Det er mange aktører på Strømsø, og Tangenkaia er en av brikkene i fremtidsscenarioet til bydelen. Vi har Knutepunkt Strømsø, et aktivt nærutvalg og prosjektet som heter Strømsø 2030. Samtidig utarbeides det en områdeutviklingsstrategi. Det er viktig at vi utfyller hverandre og trekker i samme retning. Derfor skal jeg også være den som snakker med de ulike aktørene på vegne av Tangenkaia Eiendom for å sikre at vi er med i dialogen, sier Inger. 

Alle kan se planene for Tangenkaia

Åpningsdagen til Garasjen, som er det lille gule bygget rett ved Skur 2, var under Gyldenløve Bryggefestival og Working Class Hero 17. juni.  

– I Garasjen henger det illustrasjoner som arkitektene har laget, og som viser hvordan Tangenkaia kan se ut i fremtiden. Vi har også en 3D-modell av området som står der. Hvem som helst kan komme innom for å ta en kaffe, slå av en prat, se på planene og komme med innspill og ideer dersom man ønsker det, sier hun. 

Inger håper også at Garasjen kan brukes av andre som har interesser i utviklingen på Strømsø. At det kan være et møterom i årene fremover. 

– Forhåpentligvis kan andre også bli inspirert til å se muligheter når de sitter her og skuer utover Tangenkaia, Drammen havn og fjorden, sier hun. 

LES OGSÅ: Skur 7 arena for fremtidens medieproduksjon

Jobbet med lignende prosjekter

Gjennom sitt firma Klima- og kulturformidling, har Inger jobbet med stedsutvikling tilsvarende det som skal skje på Tangenkaia siden 2015. 

– Jeg har jobbet mye med prosjekter i tidlig fase, drevet mye med medvirkningprosesser og bidratt til å få ting til å skje underveis i utviklingen av et område, sier Inger. 

Innredningen til Garasjen har hun funnet i ulike bruktbutikker. Helt i ånden til noe av det som er viktig når Tangenkaia skal utvikles, nemlig å finne ny bruk til gamle bygg. 

Selv er hun godt kjent i området. Hun bor i Nybyen og bor dermed bare en kort sykkeltur unna Tangekaia. I tillegg har hun tidligere jobbet som museumspedagog på Drammens Museum. Da hadde hun med 5. klassinger på guidet tur gjennom Tollbugata. 

– Jeg har et hjerte for Strømsø, sier Inger.

Garasjen på Tangenkaia.

Skryter av de frivillige

Inger skryter av de som står bak Gyldenløve Bryggefestival og Working Class Hero, og hvordan de jobbet sammen for nå ut til et bredere publikum. Hun trekker også frem Knutepunkt Strømsø som setter i gang mange lavterskel-aktiviteter i området og ikke minst nærutvalget i denne kommunedelen. 

– Det er helt utrolig hvor mange timer som legges ned i jobb fra nærutvalget sin side. De bare setter i gang med ting, og det er en gavepakke for områdemodningen til hele området, sier Inger, og legger til: 

– Områdemodning er ikke en quick fix, det er et langsiktig arbeid. Her er det mange aktører som bidrar på hver sin måte, og det er gøy å se at de blir inspirert av hverandre. 

Nå gleder hun seg til mange hyggelige møter i Garasjen i årene fremover.

LES OGSÅ: Folk fra hele landet kjøper båt hos ItalMarin på Tangenkaia

Meld deg på nyhetsbrevet vårt hvis du ønsker å få relevante artikler om Eidra, prosjektene våre og bransjen i innboksen din.

Please wait...

Takk for at du meldte deg på nyhetsbrevet vårt

Ved å melde meg på nyhetsbrevet godtar jeg vilkår som er oppgitt på siden om Personvern og bruk av cookies