Kristin Ask-Henriksen i Strøm Gundersen

Kristin leder ombyggingen av Skur 7

Kristin Ask-Henriksen har gått gradene hos Strøm Gundersen. Nå er hun prosjektleder for ombyggingen av Skur 7 på Tangenkaia.

I 2012 startet en nyutdannet Kristin Ask-Henriksen i Strøm Gundersen. Da var hun en «potet» som bidro der det var behov på ulike prosjekter. I flere prosjekter har hun vært prosjekteringsleder, men ombyggingen av Skur 7 på Tangenkaia er det første prosjektet hun er prosjektleder for – altså den øverste ansvarlige for fremdrift, HMS og økonomi i prosjektet. Som prosjektleder er man også tettere på byggherren/kunden og ansvarlig for rapportering til disse.

– Jeg synes rollen som prosjektleder er veldig spennende og interessant, men det er avgjørende å ha dyktige og erfarne folk rundt seg. På dette prosjektet er Trond Fjellheim prosjekteringsleder, og vi har jobbet sammen på flere prosjekter tidligere hvor rollene våre har vært motsatt. Helge Karlsen er ute i bygget og følger opp dem som jobber der tett, sier Kristin. 

Gateway Studios er ny leietaker i Skur 7, og deler av bygget skal derfor bygges om til TV-studioer. Det er dette arbeidet som gjøres av Strøm Gundersen. I den andre delen av bygget holder Italmarin til.

Krevende ombyggingsjobb

Ombyggingen er en krevende jobb. Skur 7 er et gammelt bygg der ingenting er rett. Tegningsgrunnlaget er vanskelig å få helt riktig, og de må være forberedt på endringer underveis. Samtidig dukker det også opp nye behov fra oppdragsgiver eller leietaker som de må ta hensyn til. 

– Når det dukker opp nye behov, gjelder det å få fanget opp dette tidsnok. Fremdriften kan stoppe litt opp i slike perioder, fordi man må legge om planene. Men vi har fokus på at alt løser seg, sier Kristin, og legger til: 

– Man kan godt si at dette er litt utypisk prosjekt for Strøm Gundersen. Det vi jobber aller mest med er næringsrettede nybygg. Men det er også spennende å få innblikk i behov som man ikke nødvendigvis er vant til, og det er mye læring i slike prosjekter. 

I bygget skal det bli to store studioer. Samtidig skal det lages rom med ulike funksjoner som garderober, sminkerom, toaletter etc. For å få plass til alt, har det blitt bygget et mellombygg i tre etasjer som står mellom de to studioene. Gateway har også en del sceneteknisk utstyr som de er avhengig av å få rigget opp og ned. 

– Den største jobben i ombyggingen så langt, var å få på plass 26 gitterdragere i taket til det dette utstyret, sier Kristin. 

Variert arbeid

Kristin bor i Drammen, og har for det meste jobbet på prosjekter i hjembyen. Det første prosjektet hun jobbet på som prosjekteringsleder var Papirbredden 3. Før jobben med Skur 7 startet, jobbet hun på Solberg Panorama i Solbergelva. Et bygg med både leiligheter og næringsarealer. 

– Jeg trives veldig godt i Strøm Gundersen. Det har mye å gjøre med at vi får veldig stor frihet i prosjektene, så lenge vi leverer. Samtidig så er det et veldig variert arbeid, fordi alle prosjektene er ulike, sier hun. 

Det som er sikkert, er at hun i alle prosjektene får bruk for utdannelsen sin som sivilingeniør. Kristin har en bachelor i anlegg og master i byggeledelse. 

– Jeg synes det er gøy og spennende å bidra til utviklingen av hjembyen min. Man blir jo litt stolt når man ser bygg man har bidratt til, sier Kristin. 

Ferdig mai 2024

Ombyggingen av Skur 7 startet i august 2023, men for Kristin og resten av teamet i prosjektet startet jobben så snart det ble klart at de hadde vunnet anbudet i april samme år. 

– Strøm Gundersen utfører ikke det fysiske arbeidet selv, og dermed er den første delen av jobben å kartlegge behov for elektrisk, rørlegger og ventilasjon, og hente inn folk til å utføre disse jobbene. Kontakten med arkitekt må også opprettes i denne fasen, sier Kristin. 

Arbeidene pågår for fullt i det store bygget på Tangenkaia. Etter planen skal bygget stå ferdig slik at Gateway Studios kan flytte inn i løpet av mai 2024.

Meld deg på nyhetsbrevet vårt hvis du ønsker å få relevante artikler om Eidra, prosjektene våre og bransjen i innboksen din.

Det er ingen som liker spam, det gjør ikke vi heller. Vi vil kun sende e-post som er relevant til vårt nyhetsbrev og du kan når som helst melde deg av.