bilanlegget i Kobbervik Næringspark utvendig

Bilanlegget overlevert

Bilanlegget i Kobbervikdalen Næringspark er nå bygget ferdig og overlevert til leietakeren. Samtidig offentliggjøres at utbyggingsselskapet, Kobbervikdalen 2 Utvikling (K2U), med eiendommen og leieavtalen er solgt.

I 2023 var det byggestart for det nye bilanlegget i Kobbervik Næringspark, med planlagt overtakelse tidlig i Q2 2024. 19. april kunne leietakeren ta over bygget. 

– Bygget har energiklasse A og blir sertifisert med BREAAM In-Use, Excellent. Vi har hatt et høyt miljøfokus på bygget og er veldig fornøyde med resultatet, sier Morten Hotvedt, administrerende direktør i Eneo Eiendom. 

Eneo Eiendom og Eidra har frem til nå eid 50 prosent av eiendommen hver av selskapet som har bygget ut.

Snorklipping på bilanlegget i Kobbervik Næringspark
Morten Hotvedt (Eneo Eiendom) og Bjørn Holm (Eidra) på hver sin side av ordfører Kjell Arne Hermansen under overleveringen av bilanlegget.

Solgt videre

Samtidig som leietakeren fikk nøklene til bygget, ble det også offentliggjort at selskapet K2U er solgt videre til Nordisk Renting AS. De overtar dermed også kontrakten med leietaker. 

– Vi har et mål om å skape verdier ved å utvikle de eiendommene vi har, og er godt fornøyd med å gjennomføre et salg til en langsiktig kjøper i en krevende tid, sier Bjørn Holm, administrerende direktør i Eidra.

– Vi står stabilt i denne markedssituasjonen og har en klar vekstambisjon i våre kjernemarkeder Sverige, Norge og Finland. Denne transaksjonen er i tråd med den strategien og vårt fokus på langsiktige leieforhold med større bedrifter og offentlig sektor, sier Anna Hallsten, administrerende direktør i Nordisk Renting i en pressemelding. 

Bilanlegget i Kobbervik Næringspark innvendig
Slik ser deler av bilanlegget ut invendig.

Bioenergi og solceller

Bilanlegget er på hele 12.600 kvadratmeter, og varmes opp vinterstid via et nytt, lokalt bioenergianlegg som er bygget i samarbeid med naboeiendommen. Anlegget leverer miljøvennlig og kostnadseffektiv oppvarming til begge eiendommene. 

Bilanlegget har også et omfattende solcelleanlegg på både fasade og tak. Disse solcellene skal produsere ca. 540.000 kw/h i året. Elektrisiteten skal gå til drift i bilanlegget.

Her kan du lese mer om fokuset vi har hatt på miljø på bilanlegget i Kobbervik Næringspark.

Meld deg på nyhetsbrevet vårt hvis du ønsker å få relevante artikler om Eidra, prosjektene våre og bransjen i innboksen din.

Please wait...

Takk for at du meldte deg på nyhetsbrevet vårt

Ved å melde meg på nyhetsbrevet godtar jeg vilkår som er oppgitt på siden om Personvern og bruk av cookies