bilanlegget i Kobbervik Næringspark utvendig

Tre prosjekter overlevert

I april ble bilanlegget på Kobbervikdalen Næringspark overlevert, i mai ble Skur 7 overlevert til leietaker og i starten av juni begynte innflyttingen i Konnerudparken. 

– Det er ikke så ofte vi har tre store overleveringer på så kort tid som nå, sier Bjørn Holm, administrerende direktør i Eidra. 

Prosjektene vi jobber med har ofte et langsiktig perspektiv. Utvikling er en prosess med flere faser og prosjektene har ulike formål. 

– For de prosjektene vi har overlevert nå, er det tre ulike formål. Bilanlegget på Kobbervik Næringspark er en næringseiendom som ble solgt videre da bygget ble overlevert til leietaker. Skur 7 på Tangenkaia leies ut til Gateway Studios, og det måtte gjøres en stor renovering av det gamle bygget før de kunne ta over og flytte inn. Konnerudparken er flere leilighetsbygg der de som har kjøpt leilighet nå flytter inn, sier Bjørn. 

Kobbervik Næringspark

Eiendommen på Kobbervik Næringspark har vi utviklet sammen med Eneo Eiendom. Byggingen startet i 2023, etter at vi fikk kontrakt med en stor aktør i bilbransjen. 

Tidligere var det et steinbrudd på denne tomta. Det har vært høyt fokus på miljøvennlige løsninger i byggeprosessen. Det er sannsynligvis det første bygget i energiklasse A med flisfyr, og det er også flere tusen kvadratmeter solceller, både på fasade og tak. 

– Bygget blir sertifisert med BREAAM In-Use, Excellent. Vi er veldig fornøyd med resultatet, sier Bjørn. 

19. april fikk leietakeren nøklene til bygget. Da ble det også offentliggjort at utbyggingsselskapet K2U er solgt videre til Nordisk Renting AS. De overtok dermed også kontrakten med leietaker.  

Skur 7

31. mai overtok Gateway Studios nøklene til Skur 7 på Tangenkaia. Det gamle bygget har vært gjennom en omfattende renovering, og huser nå to store studioer som skal brukes til film- og tv-produksjon. Det er også mulig å ha konferanser, konserter og andre ting i studioene – det er nemlig ingen andre steder i Drammen som har plass til like mange mennesker på ett sted som her. 

– Bygget har blant annet fått en svært god lydisolering, slik at Gateway Studios kan ha innspilling i begge studioene samtidig, sier Magne Øien, prosjektsjef for Tangenkaia. 

Strøm Gundersen har vært entreprenør på renoveringen. Gateway Studios har også leid kontorlokalene i Havnegata 33.   

Bane NOR Eiendom er vår samarbeidspartner i utviklingen av Tangenkaia. 

Representanter fra Eidra, Strøm Gundersen og Gateway Studios under oveleveringen av Skur 7.

Konnerudparken

I juni ble leilighetene i byggetrinn 1 i Konnerudparken overlevert til sine nye eiere. Byggetrinnet består av 142 leiligheter og 600 kvadratmeter næringslokaler. 

– I august skal deler av det nye torget ved Konnerudparken stå ferdig, og det kommer til å bli et flott tilskudd til Konnerud, sier Mounia Fadouach, prosjektsjef for Konnerudparken, og legger til: 

– Det jobbes med å få på plass ulike leietakere til næringslokalene, og håper blant annet å få inn en blomsterbutikk, et bakeri eller en café der. 

Konnerudparken bygges med Gjelsten Bolig som partner.

Meld deg på nyhetsbrevet vårt hvis du ønsker å få relevante artikler om Eidra, prosjektene våre og bransjen i innboksen din.

Please wait...

Takk for at du meldte deg på nyhetsbrevet vårt

Ved å melde meg på nyhetsbrevet godtar jeg vilkår som er oppgitt på siden om Personvern og bruk av cookies